Tid!

Nu tänker jag ta mig lite tid för att uppdatera vad som hänt sen sist. Det är inte så mcket egentligen, jag har varit nergrävd i organisationspsykologiboken ett par dagar. Igår var det tenta och jag tror att det gick bra faktiskt :) Om man får säga så, nu kommer jag säker få U bara för att jag sitter här och spekulerar?!
Jag har ju hunnit fylla år också och fått en massa fina gratulationer! Tack! Jag började fira mig själv i söndags och åt sista tårtbiten på onsdag :) Tårtan blev en banantårta för en gångs skull! Eftersom min kära syster inte gillar banan så har det blivit tårtor utan banan de senaste 25 åren, hade nästan glömt bort att man kunde ha banan i tårtor! ;) Men den blev väldigt god, kanske lite väl söt.

Skumbananfluff, vaniljgräddkräm m. mosad banan, sockerkaksbotten,
marängsmörkräm och sugarpaste täcke!


Rosorna är gjorda i flowerpaste och pärlorna med!
Paisleymönstret har jag gjort med hjälp av utstickare från squireskitchen!

Tårtan blev ungefär som jag tänkt mig, men när jag satte dit den första biten svart sugarpaste tyckte jag att det såg jättefult ut, som tur var kom Robert och övertygade mig att det visst skulle bli fint så jag fortsatte och efter många om och men så blev jag nöjd med mönstret! :)
Igår efter tentan såg vi Avatar igen, den är såå bra, kanske lite bättre på 3D bio dock, men det har ju sin charm att man kan ligga under täcket och äta choklad under tiden! ;) Idag är jag ledig och funderar på om jag ska cykla ner på stan efter lunch och köpa en present till mig själv och kanske kika på lite sommarkläder? Det kan vara ganska skönt att gå runt själv i affärer, då får man kolla på vad man vill hur länge man vill i lugn och ro!
Nu väntar rostat bröd med västerbottensost och havregrynsgröt!
Ida



Tävlingx2

Nu har vi tävlat färdigt för idag och jag kom tvåa, såå nöjd!! :) Personbästa i chinsen med 16 repetitioner, tvåa i dipsen med 24 repetitioner, det enda som inte gick så bra var rodden, där kom jag sist men det är bara att börja träna på den så kanske det går bättre nästa gång. Det var en riktigt lyckad tävling även om det inte var lika mycket publik som vanligt!
Så här kan det se ut på en Athletic fitnesstävling!
Igår bakade jag en kaka som jag tog med idag och den blev riktigt lyckad så jag bestämde mig för att skicka in den till en ny baktävling! :P Årets hemmakonditor, där man varje vecka kan tävla om en Kitchen Aid! Skulle verkligen vilja ha en sån!! Jag inser mer och mer att jag är en riktig tävlingsmänniska ;)
Nu tänker vi bege oss ut på stan och äta lite mat för det är vi värd efter allt slit idag!
Ida

Imorgon gäller det!

Jag och Robert är just hemkommna från IKSU där vi hjälpt till att ställa iordning lite grejer inför tävlingen imorgon, eller ja, jag var väl inte till jättestor hjälp, mer moraliskt stöd ;) Sist det var Athletic Umeå satt jag på läktaren och tyckte att det såg roligt ut, detta året ska jag vara med! Känns jättekul och lite nervöst. Chins, dips och rodd är det som gäller!
Här hänger jag och dinglar på fitness five i maj 2009, imorgon ska jag förhoppningsvis orka dra upp mig några fler gånger!



Det har verkligen varit full rulle hela dagen, jag slutade jobbet åtta i morse, började skolan kvart över med hade missat det så jag blev en kvart sen :( Vi har hållt föreläsningar för varann hela dagen, väldigt roligt faktiskt och lärorikt tror jag! När jag kom hem slängde jag ihop en tårtbotten till på söndag och en vitchokladkaka med jordgubbscheesecake ovanpå till de snälla personerna som ställer upp och jobbar imorgon på tävlingen!  Nu ska vi strax krypa under täcket och ladda med sömn inför imorgon då vi ska upp och äta, förbereda på IKSU med scen, ljus, ljud och sånt och sedan ska jag TÄVLA!! Robert ska vara fotograf och filma alltihop. :)
Ida

Ica -Stig

Nu var det länge sedan jag uppdaterade och lika länge sen jag bakade något. Bakningen har fått stå tillbaka för skola, jobb och annat! Men till helgen blir det andra bullar (och muffins ;) ).
När man inte bakar, pluggar, jobbar eller tränar kan man ägna sig åt annat roligt. Till exempel stretcha Stig i ICA-reklamen, dö-kul tyckte jag, Robert var inte lika imponerad. :) Jag upptäckte ICA-reklamen idag när jag kikade runt på aftonbladet och läste viktiga nyheter som att Jonas tydligen varit otrogen och Maria Montazami fällde en tår på sitt bröllop. Jag har tagit en paus från aftonbladet ett tag eftersom att det är en tidning som bara försöker skrämma upp en så mycket som möjligt, till exempel har jag övervägt att aldrig mer flyga någonstans och absolut inte till något land där det finns hav runtomkring med farliga djur (hajar, maneter osv.) efter att ha läst aftonbladet. Jag som lider av lite hypokondri brukar även hitta en massa nya läskiga sjukdomar där att oroa mig över, till exempel bakterier från kylskåpet som kan äta upp ditt ansikte. Nu har jag utvecklat en ny strategi som går ut på att man bara klickar på de "trevliga" rubrikerna, till exempel allt som handlar om kungahuset eller Hollywood-fruar och undviker allt som innhåller ord som larm, smitta, varning, död och andra otrevligheter. Det fungerar ganska bra, oftast. men förra veckan läste jag att multivitaminer tydligen kan orsaka cancer.. jag undvek vitaminer några dagar efter det!
När jag inte bakat på ett tag hinner ideérna hopa sig i huvudet och jag har hittat två nya roliga baktävlingar som jag planerar att ställa upp i snart! Måste bara bestämma mig vad jag ska baka för något!
God natt!
Ida

Miss Cupcake!

Härligt med fredag trots att jag snart ska och jobba. Solen skiner och eftermiddagen har varit riktigt produktiv, vikt tvätt, lagat moussaka och pyntat muffins :) I veckan hittade jag en ny tävling precis i min smak! Dekorera en cupcake och vinn en resa till New York!! Självklart kunde jag inte låta bli, jag menar bättre ursäkt till att få baka muffins kan man väl knappast hitta?! :P
Chokladmuffins med maränglimesmörkräm dekorerade i sugarpaste och flowerpaste!












Jag dekorerade alla olika vilket gjorde att jag hade lite svårt att bestämma mig för vilken som skulle bli mitt bidrag med till slut valde jag den här!

Om man vill rösta på mitt bidrag i tävlingen kan man följa den här länken och mitt bidrag heter miss April! :)

Nu ska jag se om Robert vill se ett avsnitt av that '70s show innan det är dax för mig att åka till jobbet!
Ida

Tisdag!

Har just avslutat min lunch och surfat runt lite bland mina favorit-bakbloggare. Då hittade jag en rolig tävling hos Kalasgott där man kan vinna fina cupcakes dekoreringsprylar från Lyckasmedmat som har en massa fina grejer, mina favoriter är dessa hjärtformar, den här extra breda kaveln som skulle vara perfekt att kavla sugarpaste med och dessa bakformar att baka små minicupcakes i!
Nu ska jag strax göra mig i ordning för att åka till vår första leda grupp-träff, spännande!!
Igår fick vi besök som hjälpte till att äta upp mina muffinsar, så nu planeras det nya ;)

Ida

Jobbhelg

Hela helgen har gått åt till jobb, nästan! Igår eftermiddag kväll lagade vi middag hos Erika, en blandning av älg och ren blev det, riktigt lyckat!
Idag när jag kom hem från jobbet har jag städat balkongen och gjort i ordning den så nu kan man sitta där och steka i solen som förhoppningsvis ska skina på oss framöver :) Robert städade lägenheten medans så nu skiner den i alla fall! ;)
Efter städningen har jag bakat lite småkakor och rört ihop en marängsmörkräm som jag länge varit sugen på att prova. Den blev jättegod och fick pryda några muffins som jag hade i frysen (snart börjar förrådet ta slut, då får man baka nya!! ) :


Marängsmörkrämen gjorde jag på rörsocker istället för vanligt så den blev lite beige till färgen. När jag blandade i lite rosa pastafärg blev den vackert gammelrosa!


Fjärilarna och blommorna målade jag med pulverfärger för att matcha med smörkrämen!





Jag blev väldigt nöjd och stolt över resultatet vilket kanske syns på antalet bilder?! ;)



Blommorna ska föreställa körsbärsblommor!


Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen, kanske äta en muffins eller två!

Ida

Spännande paket! ;)

Igår kom mitt andra paket från Squires Kitchen! Äntligen! :) Det innehöll flera nya färger, stora rosbladsutstickare, flower och sugarpaste samt lite annat smått och gott. En massa roligt pyssel kommer det bli, jag kunde inte låta bli det helt utan provade några nya produkter igår och resultatet ska nog få pryda min födelsedagstårta! Jag kom på att jag glömt lägga upp bilden på påsktårtan för självklart blev det ju en sådan om än en enklare variant:

Det är en fransk chokladtårta, pudrad med florsocker och dekorerad med påskliljor i flowerpaste! Ni kanske ser var jag fick inspirationen ifrån!


Mamma fick sådana vackra rosor i födelsedagspresent! Jag älskar min nya kamera och måste fota hela tiden, allt och alla! :)



Påskliljor!

Solen försöker leta sig fram här i Umeå men lyckas inte riktigt, jag längtar efter att få ställa ut solstolen på balkongen! Tror att jag ska lägga mig på sängen med en massa myskuddar och läsa organisationspsykolgi och kanske ta en liten powernap i brist på solsken! ;)
Ida

Påsk

Så är vi tillbaka i Umeå efter en veckas påsklov i Gällivare, alla var hemma, Jessica från london, Hanna från Oslo och jag och Johan från Umeå :). Påsken började med att mamma fyllde år så hela onsdagen ägnades åt tårtbak med storasyster! Efter åtskilliga timmars knepande och knåpande blev detta resultatet:


En tårta med vaniljbotten, hallonmousse, passionsfrukt, dumlefluff och sugarpaste lock!






Dekorationerna är gjorda i flowerpaste med hjälp av rosutstickare och fjärilsutstickare från squireskitchen.






Den andra tårtan är en med chokladbottnar, pärongrädde, mjölkchokladfluff, sugarpastetäcke och spritsad grädde.





Eftersom det är päron i den skulle vi dekorera den med päronblommor och små päron i flowerpaste, tyvärr blev det lite stressigt så päronblommorna fick bli vita och gula och päronen använde vi aldrig eftersom det skulle skära sig mot den blåa bakgrunden. Jag är ändå nöjd med resultatet! Nu ser jag fram emot att vi ska öppna vårat bageri Anna! ;)


På skärtorsdagen åkte jag och Challi längdskidor ut på träsket och hälsade på hos Jessicas syster en sväng. Sedan bar det upp till afterskin med ett glatt gäng! Kvällen avslutades hos A-K med ost, vin och singstar.
Långfredagen tillbringade vi några timmar i backen, snälla Challi hade med sig utrustning åt både mig och Jessica och efter några försök hade jag lyckats få på mig hennes pjäxor storlek 36 :S Det var helt underbart att vara uppe på dundret igen, nästa år blir det definitivt egen utrustning för min del! Sedan var det middag hos mamma och pappa, förfest hos Ak och utgång på björnis!
Påskafton tillbringade jag med familjen i Appojaure. Vi pimplade, grillade korv och solade på isen. Det var Nisses första pimpeltur men han åkte mest pulka och åt! :) Sen var det återigen förfest hos Ak och utgång på grand! Jag var dock lite trött så det blev en relativt tidig kväll för min del. På påskdagen åkte vi till Appojaure igen denne gången var vi ett större gäng! Solen sken och jag låg mest i solen hela dagen.
Pappa fick en fin harr, just när jag sagt att det inte fanns nå fisk i sjön:
Kusin Linda och Mattias hade med sin skoter så det blev en tur i kälken med Lotta och Tuva i jakt på en backe att åka åkmadrass i. Tyvärr var det flera meter djupsnö (kändes det som) så det gick inte så bra! :)
Annandagen var det dags att säga hej då till Gällivare för den här gången!
Ida



RSS 2.0