Muffins!

Idag efter jobbet bestämde jag mig för att det var dags för att städa lägenheten trots att jag nästan börjat fästa mig vid några av dammråttorna i hörnen vid det här laget.. Tråkigt men välbehövligt och det är så skönt att det är gjort! På schemat idag stod även träning och muffinsbak eftersom jag bjudit hem några kompisar på fika! Igår fick jag ett anfall av skaparlust igen och gjorde några nya blommor och även några "pärlor" at dekorera muffinsen med:
Jag bakade två sorters muffins, choklad med färskostlimeglasyr som blev så här fina :)
Och blåbär med chokladsmörkräm (mina favoriter!)
Smörkrämen var tyvärr lite svårspritsad eller så var det handhavande som var lite ovan ;) så de blev inte lika fina som de med färskost på!
Nu har fikasällskapet gått och det är dags att plocka fram skolböckerna.
Sov gott!
Ida

Punktering!

Dagen började med jobb till kl tolv. Sedan skulle jag bara åka hem och plocka upp Robert och vi skulle äntligen få våran efterlängtade hotellfrukost på Plaza. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss kan man säga! På väg ner på stan var det en bil som tutade och åkte upp bredvid oss, tydligen så var det punktering på framdäcket :( INTE kul att försöka byta till reservhjulet i nästan 20 minusgrader utan varma kläder med lite halvbra utrustning! Tur att jag inte var själv.. i och för sig hade jag kanske kunnat utnyttja det och be någon vänlig själ om hjälp.. ;) men nu var ju Robert som tur var med och fixade det efter lite om och men och en onödig tur med punkterat däck till OK.
Hotellfrukosten blev till en brunch på REX istället, men det gjorde inte så mycket för deras brunch är fantastiskt god och jag åt nog så att det räckte för både frukost lunch och middag! =) Efter brunchen gick vi lite på stan och när vi var på väg mot bilen upptäckte jag en bröllopsmässa så det blev en snabb sväng dit med vilket resulterade i lite nytt tårtdekorerings-material!
När vi kom hem var vi båda väldigt trötta efter allt tjorv med däckbyte, all mat och allt spring i olika affärer så vi tog en liten tupplur. Det kändes som att jag hade kunnat fortsätta att sova hela natten men tyvärr så jobbar både Robert och jag i natt! Jag har just vinkat av honom och ska själv på jobbet om en timme.
Ida

lång dag!

Idag hade vi en rekordlång dag i skolan, 8.15-18.00, men som tur var fick vi göra massa skojjiga saker som gjorde att dagen flög iväg! Sedan har jag inte hunnit med mycket, jag och Robert var på mediamarkt en sväng och kikade lite men det blev inget fynd för min del. på vägen hem stannade vi till på ICA-kvantum som är en jättekonstig affär, den är liksom så ologisk på något vis! Jag passade på att virra runt och leta tillbehör till muffinsbaket på söndag men jag gissar att jag glömt hälften ändå. =)
................................................................................................................................
************************************************************************
Kolla vad fina muffins kan bli!
***********************************************************************..................................................................................................................................
Nu hoppar vi i säng och slår på en film!
go natt!
Ida

Blommverkstad!

Efter en ganska lång dag i skolan körde jag ett gympass med Robert på IKSU, det var skönt att få rör lite på sig efter att ha suttit hela dagen! Sedan åt vi middag bestående av tonfisksallad med bulgur och avokado. Avokado passar nog till allt, det kan till och med få en burk tonfisk att verka lockande!
Sedan kände jag mig kreativ så jag plockade fram mitt nyinskaffade blomtillverknings-kit från tartdecor.se.



Det bestod av blomsterutstickar formar (tror jag det heter), en kavel och kavelplatta, ett multiverktyg (eller nåt sånt ;)  ), flowerpaste, gulpasta och pärlemopulver. Sedan har jag skaffat ett jättepraktiskt siliconunderlägg från åhlens. Jag trodde att det skulle vara ganska svårt att arbeta med flowerpaste men den var betydligt mer lätthanterlig och formbar än tex marzipan! Och resultatet blev faktislt bra för att vara första gången. Jag provade att göra några olika sorters fantasiblommor (varav jag råkade förstöra några med en ful orange färg), kallor och två rosor i olika tekniker. Sedan insåg jag att rosbladen på den mindre rosen är vända åt fel håll vilket gör att den ser ut som en korsning mellan påsklilja och ros! =(
Det var i alla fall jättekul att tillverka blommor och det är nog bara fantasin som sätter gränser för vad man kan skapa (plus det faktum att jag snålade och inte beställde fler färger, det ångrar jag nu). Så här blev i alla fall resultatet! (lite stolt) ;) :
Har bjudit hem brudarna på söndagsfika så jag tänkte dekorera muffins med mina fina blommor och servera!
Imorgon börjar jag redan kl 8.15 och går ända till 18.00, vi kommer ha någon slags "internkonferens" hela dagen så jag hoppas på att det blir roliga gruppövningar så att dagen inte känns för lång.
Dax att krypa under täcket, Robert tror nog att jag blivit galen som stått och kavlat blomblad hela kvällen!
Ida

...

Idag på eftermiddagen hade vi en föreläsning om roller, det var rätt så intressant och välbehövligt för att vi ska komma vidare med vårt grupparbete. Vi tog ledigt förmiddagen för inläsning och det resulterade i en sovmorgon till halv elva.. =) Men jag hann läsa en del ändå och har fortsatt nu under kvällen. Efter det började jag sticka på ett nytt par lovvikkavantar i mörkgrått, vintern är ju inte slut än på ett tag. Jag har ju som tänk att jag ska försöka utveckla mitt stickeri med att lära mig sticka något annat än vantar men än har jag inte lessnat på dem så det får bli ett senare projekt! Snart är det dax att åka till jobbet, hoppas att det blir en lugn natt. Har inte bestämt om gruppsykologiboken eller stickningen ska få följa med än. Böcker brukar ju vara sövande så det kan vara en bra idé efter min sovmorgon!
Ida

Ny vecka!

Veckorna bara flyger iväg! Om det är någon som skulle råka få tag på en extra så skänk den gärna till mig!!! =)
Måndagen har gått åt till grupparbete med min favvogrupp så det har faktiskt varit helt ok (om än lite tröttsamt) att vara i skolan 9-16 idag. Direkt efter skolan knallade jag o Robert till IKSU och tränade. Nu när middagen ligger i magen är det bara att dricka upp min efterätt (jordgubbchoklad-milkshake), ta en snabbdusch och åka till maxi för att fylla kylen. (ännu ett mysterium: var försvinner ALL mat som vi bär hem?) Jag gillar att handla sent, då är det lugnt i affären, man är oftast inte stressad och kan strosa runt i godan ro och titta på ny och spännande mat. Robert är inte lika förtjust då jag ska strosa runt och titta på ny och spännande mat men han brukar låta mig hållas ändå! ;)
Igår kollade vi klart LOST säsong 5, eller sista avsnittet somnade jag, vaknade av att robert skakade mig och sa att det var spännande. Vaknade igen av att Robert skakade mig och sa att det var spännande..osv.. men till sist fick han liv i mig och jag lyckades hålla mig vaken till slutet. Så spännande, nu väntar vi på nålar tills LOST 6 börjar sändas! Ikväll får vi återgå till 70-tals showen och den är ju också superbra, dock inte lika spännande.
Ida

Helg-mys!

Igår sov vi länge, slog på några LOST-avsnitt, låg och drog oss i sängen och klev inte upp förrän efter elva. Sedan åt vi frunch eller brunch (om man känner sig internationell). Det gjorde jag igår så efter att vi ätit upp diverse rester lagade jag ett lass amerikanska pannkakor med grädde, blåbär och lönnsirap. :)





Resten av dagen gick åt till att åka på Willys och handla mat och så en sväng förbi akademibokhandeln där vi köpte varsin anteckningsbok att ha som träningsdagbok. Robert köpte en grön åt sig och en rosa åt mig! Jag handlade även några penslar att ha då jag ska börja träna på att tillverka sockerblommor i flowerpaste inför Annas bröllop♥

Idag blev det också en låång sovmorgon, skönt! Snart tänkte vi åka ner på stan och kika runt lite i affärer, studiebidraget börjar bränna i fickan ;)

Ida


Firstclass supersensational!


Fredag!

Idag är det fredag och helg! Ska bli såå skönt att bara vara ledig och ta det lungt. =) Jag firade detta med en ny frisyr i morse. Igår efter träningen fick jag ett infall och gick och bokade tid hos frissan på IKSU. I och för sig har nog alla mina klippningar varit väldigt spontana de senaste tio åren och resulterat i både misslyckade och lyckade frisyrer. Denna är jag faktiskt supernöjd med!


Nu ska jag och Robert ner på stan och fixa lite grejer innan jag har basgruppshandledarträff. Skoj! =)
Och till middag blir det buffé på AllStars, känns som en riktigt bra dag idag med andra ord!

Ida


Idag...

Idag har varit en ganska produktiv dag måste jag säga.. I måndags var jag och kusin Sebbe på stan för att köpa böcker, jag köpte några gruppsykologi böcker och han några medicinböcker a storlek shanghaistelefonkatalog.. =) Igår när jag kom hem från skolan och tittade på min ena bok så slog det mig att jag kände igen den. Det visade sig att robert hade precis samma bok i byrålådan så idag bar det av till bokhandeln igen för att lämna igen den! 348kr rikare, yes!! Sedan har det varit tvättstuga, läxläsning, spinning ( för första gången på ett år tror jag?) med Angelica, men det var skoj fast skitjobbigt! Sedan höll en smärre katastrof på att inträffa då jag upptäckte att maten i kylen var ovanligt ofrusen.. hmm undrar vad det här är för knapp? sa jag till Robert, han visste inte...det visade sig vara on-knappen till frysen som på något mystiskt sätt hamnat på off?
Det var min dag, nu ska jag rusa till jobbet!

Ida

Ett stort steg för Ida..

Efter mycket velande hit och dit har jag bestämt mig för att börja blogga! När man ska börja blogga är det lämpligt att man först skaffar sig en blogg med det perfekta namnet. Eftersom Ida, idas, idasblogg, idaärbäst osv redan var upptagna fick jag tänka "outside the box". Eftersom jag heter Ida kändes det viktigt att ida var en del av bloggnamnet. Sedan blev det svårare. Jag började fundera på vem jag är och vad som representerar mig? Det var då bilden av ett stort lurvigt blått monster dök upp, kakmonstret! Jag gillar ju kakor. Äta kakor, baka kakor, ja typ allt som har med kakor att göra.

Och detta är den fantastiska historien om hur min blogg fick sitt namn! Tanken med denna blogg är att jag ska kunna skriva om lite vad som helst, ditt och datt, lägga upp bilder på sånt som jag pysslar med och annat!

Ida


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0