Tårtan!

Det blev en tårta men den smakade inte riktigt som jag tänkt så jag fick ändra receptet lite innan jag skickade in det! Det är ju trots allt smaken som är viktigast och den blev tyvärr inte jättegod :( Men det är ju kul at t experimentera lite med olika smaker! :)
Gräddtårta med sugarpastedekorationer!
Det blev en blandning av choklad, maräng och hjortron! :)
Ida

Sköna söndag..

..visst fanns det ett program som hette så en gång i tiden? :) Har för mig att det brukade vara på söndagsmorgnarna när jag var liten!
I morse kändes det extra segt att kliva upp! Tur att väckarklockan ställt om sig på rätt tid i alla fall. Jag har just kommit hem från jobbet, ätit lunch och nu väntar ett roligt projekt: Nationaldagstårtan är en tävling som Arla har just nu och jag tror faktiskt att jag ska skicka in ett bidrag!
Kanske kommer en bild på resultatet senare!
Nu är det inte länge kvar tills alla är samlade i Gällivare, längtar!!
Hemma!
Ida

Händelserik helg!

Helgen har vi varit hemma i Gällivare. Vi lyckades verkligen tajma det perfekt! Grattis Josefine och Niklas till er lilla tjej! ♥
Robert har jobbat hela helgen men vi har hunnit med några besök hos det nya söta underverket ändå. Jag har sprungit på marknaden, umgåtts med familjen och vänner som man ser alldeles för sällan. I måndags hoppade vi på tåget tillbaka till Umeå. Nästan två och en halv timme försenade blev vi på grund av något fel med spåret :(
Igår skrev jag tenta i gruppsykologi, det var vår första tenta på över ett år tror jag så lite nervöst var det! Jag tror att det gick bra i alla fall, har man så ont i handen som jag hade efteråt så borde det gått bra! ;)
Når vi kom hem i måndags upptäckte jag att mitt paket från Squires kitchen äntligen kommit! Jag hämtade ut det igår och idag har jag äntligen fått prova mina nya rosutstickare, pastafärger och spritstyll! Jag är supernöjd :) Detta resulterade i tigermuffins(frysen) med the ultimate chocolade frosting och rosor i sugarpaste!
Nu är jag fruktansvärt sugen på att göra en ny beställning från squires kitchen! Men det får nog vänta några dagar..kanske ;)
Idag är det en vecka kvar ungefär tills det bär av hemmåt igen! Jag längtar till påsk, det är en massa roligt som händer då, bland annat kommer Jessica och Hanna hem, jag får busa ännu mer med söt-Nisse och vi får hälsa på bebisen! Hoppas att vädret blir vackert, pimpeltävling och skidåkning står ju också på schemat såklart. :)
Ida

Väntan..

Idag vräker snön ner! Var tog vårvädret vägen? Hoppas att det blir fint och soligt i helgen när vi ska gå på marknaden och köpa strumpor och varmamunkar :) Tio par strumpor med roliga mönster för hundra kronor är standard att köpa, de hinner försvinna eller gå sönder lagom till nästa marknad!
Det känns som att vi väntat och väntat den här veckan. På att våren ska komma och STANNA! Jag väntar på mitt paket från England, nu väntar vi på mamma, pappa och bror på väg från Örebro, på att krama Nisse i helgen och se hur stor han har blivit, men allra mest väntar och längtar vi nog efter att Josefines och Niklas lilla bebis ska komma! :)
Nu är det snart dax för IKSU och träning, sedan ska jag fixa några muffins som jag lovat åt min söta bror ;) Det blir choklad, vitchoklad och ännu mer choklad! Bilder kommer sedan!
Ida

Ny vecka..

Nu har det snart gått en vecka sedan förra inlägget men jag har inte riktigt haft ro att skriva. I helgen hade vi det jättemysigt när mamma och pappa var här. Vi sprang på stan och shoppade lite, promenerade runt campus, åt middag på Invito och självklart bjöds det på muffins!

Ovan:Vita rosor mot chokladbakgrund.

Tigermuffins med chokladfrosting och apelsinfrosting! Lite för söta blev de med apelsinfrostingen men själva tigermuffinsen blev jättegoda! Jag modifierade ett recept på Engelsktigerkaka som finns i Annas kakbok. Dekorationerna blev blommor i olika modeller gjorda i flowerpaste och sugarpaste. Jag tänker alltid att jag ska göra alla muffinsen likadana för det ser ju snyggt och stilrent ut, men det slutar alltid med att jag inte kan låta bli att prova olika kombinationer :)
Orange fantasiblommor och gult!


Någon slags lilja!


I veckan har vi haft det ganska lugnt i skolan men jag har jobbat två nätter så tiden har ändå försvunnit på något konstigt vis! Nästa vecka är det tentadags så snart ska jag ta itu med lite plugg inför den. Solen skiner och egentligen hade jag velat ge mig ut i skidspåret , men det får bli någon annan dag! Kanske i helg då vi gör en snabbvisit hem till Gällivare. Jag och Amanda åkte i måndags och äntligen har jag fått till fästvallningen något sånär!
Nu ska jag slita mig från datorn och försöka läsa någon timme! sedan blir det nog fika på Göteborg, gott! :)


Ida


Besök hemifrån!

Imorgon har vi bestämt att vi ska ha sportlov :) Jag kommer ägna dagen åt städning och tvättning eftersom vi får finfrämmande i helgen. Mamma och Pappa kommer hit och tillbringar helgen hos oss innan de far vidare till Erik i Örebro. Det ska bli så roligt att ha dem här i flera dagar och jag o Robert sitter och planerar vilken restaurang vi ska ta med dem till på lördag.
Besök betyder ju ett tillfälle att baka också och jag funderar antingen på tigermuffins med choklad och apelsin eller vitkladdkakemuffins! Vad tror ni?

Annars kanske jag tar ett recept från någon av mina nya kokböcker. Jag har ju varit och fyndat på bokrean som var för någon vecka sedan. Jag blev otroligt glad när jag hittade denna bok eftersom jag alltid bakat efter den hemma hos mamma o pappa.

Robert hittade denna muffinsbok åt mig och den innehåller hur många olika muffins som helst, till exempel vinbärsmuffins, rosenmuffins, och earlgreymuffins. Det finns även traditionella smaker men någon gång måste jag ju bara prova tex pinacoladamuffins!

Ida

Onsdagsmuffins

Nu har det varit dåligt med bloggande och muffinsbakande på ett tag. Främst på grund av allt annat som har tagit upp min tid som skola, jobb, vantstickande och skidåkning. Eftersom det känns som att våren börjat visa sig här har längdskidorna äntligen åkt fram ur klädskrubben och jag tog premiärturen i måndags. Inte lika bakhalt som förra årets första (och enda) skidtur, men jag måste definitivt utöka mina vallningskunskaper. Solen sken i alla fall och det är ju det viktigaste. Nu har jag träningsvärk i ljumskarna, kommer inte ihåg att jag någonsin har haft det förut men uppenbarligen behöver jag träna upp dem litegrann.
Idag innan skolan förberedde jag ett jappfluff gjord på het grädde som man häller över jappen och rör ut så att den smälter. Sedan låter man den stå i kylen ungefär 6-7 timmar och vispar upp den som grädde med elvispen. Detta kan jag starkt rekomendera, går att göra med all sorts choklad och blir jättegott och onyttigt ;) Efter skola och träning har jag tillverkat rosor i flowerpaste och dekorerat några bananchokladmuffins som jag hade i frysen med rosorna och fluffen. Dom försvann på några sekunder men jag hann föreviga dem till bloggen i alla fall! :)
Nu ska jag kolla om Robert är sugen att krypa under täcket och kolla några avsnitt av that 70's show.
Nattinatt
Ida


Skidåkning

Idag har jag åkt slalom i Bygdsiljum, eller det var nog inte så mycket slalom som plogning nerför backen, men det var skoj i alla fall! Det är nog sju-åtta år sedan jag åkte senast så jag känner mig nöjd med min insats :) Jag trillade inte en enda gång OCH åkte i en röd nedfart! Bra initiativ Johanna! Solen har lyst hela dagen och gjorde det ju extra trevligt.
När jag kom hem var jag helt slut så det har inte blivit mycket gjort. I veckan har jag börjat sticka två par vantar och i kväll har jag gjort klart det andra paret
Jag blir lite smått manisk när jag börjar sticka och några kvällar har jag knappt kunnat släppa stickningen fast man borde sova. :)
Skönt att de är klara nu så man får lite ordning på dyngsrytmen!
Nu ska jag avsluta lördagskvällen med lite Ben&Jerrys chokolate fudge brownie.
Sov gott!
Ida

Födelsedagskalas!

Idag  fyller Robert år och självklart firades detta med tårta muffins och en massa andra smarriga saker! :) Tårtan började jag med redan igår då såg den ut som en katastrof!
Men med hjälp av lite folie och en natt i kylskåpet gick den faktiskt att använda ändå! Jag spacklade tårtorna med två olika sorters smörkräm (eftersom jag är i experimenttagen så måste man ju prova sig fram! ) Och det andra receptet fick klart godgänt medans det första vart på tok för hårt och jätteklurigt att smeta på tårtan.
Det gick i alla fall bra till slut! Men resultatet blev inte riktigt som jag tänkt mig och det var mycket svårare att täcka en tårta med sugarpaste än jag hade trott!
Blomman gjorde jag för någon vecka sedan men den har hållit jättebra i skafferiet i en plastburk!
Det blev mest bilder idag! :)

Tårtan är en vitchokladmousse, limemousse, jordgubbstårta med chokladbottnar. Smakkombinationen blev en nödlösninge eftersom limemoussen blev mer och mer lättflytande och jag fick hälla den över tårtbottnen till slut så för att få lite mer fyllning i tårtan mosade jag jordgubbar och bredde över! Som tur var verkade de flesta tycka att den var både fin och god och jag är faktiskt lite stolt över min första sugarpastetårta! :)

Ida

Allergier

Helgen har flugit förbi! Lördagkväll var det barnkalas hos Hilda och Sara och det var en galen och rolig kväll som avslutades på REX och sedan McDonalds :)
I går var jag och Robert på Ica maxi och handlade lite grejer och jag hittade en så otroligt vacker Hortensia(tror jag?) Den var lila och jättestor! Vi packade ner den i vagnen och fortsatte shoppingturen. Men efter ett tag så märkte både jag och Robert att vi snorade och snuvade och det kittlade i näsan. Då insåg vi att det måste vara blomman som framkallade snörvlandet och fick snällt gå och ställa tillbaka den.. :(


Idag har jag börjat kakbaket till Roberts födelsedag! :) Äntligen, jag har planerat denna tårta flera veckor, det var svårt att bestämma sig för en idé och som vanligt kommer det väl bli pannkaka bara för att jag ska överdriva!
Jag har länge varit sugen att skicka iväg en beställning till squireskitchen som är en engelsk sida med massa roliga bakgrejer (till bättre priser än i Sverige i många fall, man får jämföra lite) och idag blev det äntligen av! Jag blev glatt överraskad eftersom växelkursen var riktigt bra och frakten var BILLIGARE än när jag beställt från företag i Sverige!? Så nu väntar jag spänt på en leverans. :)
Dax att fylla tårtan och sedan krypa under täcket och kolla This is it!
Sov sött!
Ida

RSS 2.0